Espiant cigonyes


Heu estat mai als aiguamolls de l'Empordà?! És un lloc fantàstic! El paisatge és preciós, ple de vegetació exuberant i d’animals en llibertat, com ara daines, ànecs i les magnífiques cigonyes. Però el millor de tot és que es tracta d'una molt bona opció per fer una sortida en família, tant si anem acompanyats de nens grans com petits. Podem escollir entre fer una excursió a peu o en bicicleta que pot durar tot el dia (amb picnic inclòs!), però també hi podem anar a fer un passeig d’un parell d'horetes. El terreny és planer, de molt fàcil accés, ben senyalitzat i les guaites estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda. Hi podem anar fins i tot amb el cotxet!

Els aiguamolls de l’Empordà són la segona zona humida més important de Catalunya. Amb una superfície de més de 4800 hectàrees, s’estenen des de Roses fins a l’Escala, passant per L’Armentera, Castelló d’Empúries, Palau-saverdera, Pau, Pedret i Marzà, Peralada i Sant Pere Pescador. Es van crear l’any 1983, després d’una llarga campanya contra un projecte d’urbanització de la zona.

Aquesta vegada, com que anàvem amb el cotxet, ens vam decidir per l’itinerari curt, però no per això menys bonic! Vam deixar el cotxe al pàrquing del Corralet, que és l’únic que s’ha de pagar (5€) i vam agafar el caminet de mà dreta. No portàvem prismàtics, ni tampoc en vam llogar, però vam poder veure animals igualment. Els primers de tots, els més curiosos: les cigonyes! Sempre sorprèn sentir el soroll que fan amb el bec. Sembla que piquin dues fustes! I els seus nius? Tan grossos i ben fets. Són uns animals fantàstics! Des de l’aguait de les Gantes vam veure becadells, polles d’aigua, ànecs capbussadors i de lluny, lluny, lluny unes daines! 

Va ser un passeig ben bonic, sobretot, perquè en ple mes d’abril els lliris grocs resseguien tot el camí!

 

2 comentaris:

  1. Hi vaig estar fa anys; és un lloc preciós ;-o) Unes fotos molt boniques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Txell! Em fa molta il·lusió que t'agradin!

      Elimina

Post nuevo Post antiguo Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...