Com a moltíssima gent d’aquest
mundillo, m’encanten els blogs de cuina. Sí, sí! He de confessar que moltes de les estones que em passo navegant per Internet ho faig llegint magnífiques receptes fetes per persones que no tenen res a veure amb el món de la cuina professional. I si aquestes receptes van acompanyades de precioses fotografies de taules plenes de
props banyades amb una llum natural esplèndida, encara m’ho passo millor! Doncs fa un temps que, gràcies al curs
Superstar de la fotògrafa Jackie Rueda, he descobert el món de la fotografia
table top i
still life i em sembla tot un art!
Dit això, avui us vull parlar d’un fantàstic llibre de cuina
The Forest Feast, que és obra de la bloguera nord-americana Erin Glesson. Aquesta fotògrafa de professió va treballar durant molts anys a Nova York fent treballs de t
able top, per a les revistes més prestigioses i amb els millors chefs i restaurants de la ciutat. Però tot va canviar quan va haver de deixar la gran ciutat per traslladar-se a viure a una cabana al vell mig del bosc, a Califòrnia. Des de llavors, l'Erin es dedica a cuinar i retratar les seves pròpies receptes, sempre vegetarianes i senzillíssimes, i a compartir-les al seu blog,
The Forest Feast.
Com en altres casos de blogs culinaris d’èxit, una editorial ha decidit fer-ne un llibre i, en aquest cas, crec que està del tot justificat.
Però què té d’especial aquest llibre? Doncs el mateix que el propi blog, que tot es basa en la imatge. És a dir, que ja sigui a través de la fotografia o la pintura, el contingut sempre es presenta en un format molt visual i la presència de lletra escrita és mínima. Així doncs, veureu que les receptes estan explicades d’una forma molt original i simple. En primer lloc, els títols dels tots plats estan fets amb aquarel•les, d’allò més boniques i acolorides, pintades per la pròpia autora. Després, els ingredients de la recepta no apareixen mai en forma de llistat, sinó retratats en una imatge feta des d’un pla zenital on, amb la seva pròpia cal•ligrafia, l’Erin descriu els detalls imprescindibles per a poder seguir-la. Finalment, les precioses fotografies de la recepta acabada són de les més boniques que he vist mai! I, com no podia ser d’una altra manera, també estan fetes per ella mateixa.
Ah! Les receptes que he posat en pràctica surten boníssimes i són tan fàcils de fer i tan sanes que no hi ha excusa!
Aquí us deixo unes quantes imatges, que he tret del blog de l'Erin Glesson. Oi que són precioses?