Dormint a dalt d'un arbre!


Heu sentit a parlar de les cabanes als arbres? Segurament sí perquè són un dels llocs més originals i romàntics on es pot dormir, jo diria, que en tot el món! Estan perfectament integrades dins un bosc frondós de les Guilleries, a Sant Hilari Sacalm. Nosaltres hi vam estar l'estiu passat i va ser una experiència inoblidable. Ara us ho explico!
Vam arribar a la masia la Vileta un radiant matí d'agost. A mesura que ens hi acostàvem amb el cotxe ens adonàvem que dormiríem en un entorn privilegiat, doncs per arribar-hi cal endinsar-se per una pista forestal. A poc a poc, sents com et vas allunyant de la civilització. 
Un cop allà, ens van rebre molt amablement. A la recepció ens van donar una cistella amb tot allò necessari per arribar fins la cabana i estar-nos-hi amb total seguretat: un mapa de la zona, dos llums frontals, dos walkie-talkies, les claus de la cabana i un llibret amb informació sobre l'ús de les instal·lacions. També ens van preguntar si voldríem sopar a la masia o a dalt la cabana i ens van fer escollir els menús del sopar i l'esmorzar. 

La nostra cabana era la Rossinyol, una de les més allunyades de la masia i de la zona de pàrquing (1100 metres), així que va tocar caminar. El bosc estava completament en silenci, només se sentien els ocells i la remor dels arbres. Era fantàstic. Abans d'arribar al nostre destí, vam passar pel davant d'altres cabanes. La veritat és que són precioses i estan perfectament camuflades entre la vegetació.
Les cabanes es troben al damunt de diferents tipus d'arbres i a diferents alçades. La nostra estava plantada en un avet Douglas, a 6 metres d'alçada i amb vistes al Matagalls i a la Plana de Vic. Així que per arribar-hi, vam haver de travessar una mena de pont penjant, pujar per una escala de fusta i, finalment, obrir la trampeta que dóna accés a la terrassa de la cabana. 
Tot i que ens havien explicat com era el lloc i teníem referències sobre l'experiència, cal anar-hi per saber el que se sent quan et trobes allà d'alt amb aquelles vistes espectaculars i aquell silenci. El millor de tot, però, és que l'interior de la cabana no és gens auster! Està perfectament decorat i té tot tipus de detalls i comoditats: llibres a les prestatgeries, ampolles d'aigua per compensar la falta d'aigua corrent i moltíssimes espelmes per encendre quan es fa fosc. Però el més curiós és l'W.C sec, que funciona amb serradures i que et venen a buidar cada dia. Les dutxes són a la masia La Vileta.
Nosaltres vam escollir sopar a la cabana. Així que quan començava a fosquejar, vam sentir un cotxe que s'aturava a prop i que deixaven alguna cosa a l'extrem de la corda que penjava de la terrassa de la cabana. Quan van haver marxat, la vam estirar amunt (és molt senzill i ràpid perquè hi ha una politja) i vam descobrir una formosa cistella amb el nostre sopar: crema de carbassa amb gingebre i llet de coco, pollastre al curri i pastís de formatge amb préssec. Tot boníssim!

Veure com es fa fosc bebent una copa de vi al mig del bosc i sopar a la llum de les espelmes mentre veus com s’encenen els estels és una experiència que no oblidarem mai. Això sí, és molt important que porteu repel·lent pels insectes i crema per a les picades de mosquits. Dormir al mig del bosc és idíl·lic, però no deixes d'estar en plena natura i en territori de mosquits, abelles, arnes i alguna aranyeta.

L'endemà a les 9 en punt ens van portar l'esmorzar que, per cert, és molt complet: croissants, torrades, suc, cafè, etc. El vam prendre a la terrassa mentre veiem com s'alçava el sol i sentíem els ocells. 
Ben esmorzats, vam fer una excursió fins la masia per dutxar-nos. Per acabar, vam fer una volteta pel poble de sant Hilari Sacalm, vam comprar vàries capses dels exquisits Jaumets i cap a casa, que volíem explicar a tothom què sent dormint a dalt d'un arbre!

9 comentaris:

  1. Quina experiència més xula!!!
    Ho vaig estar mirant, però es molt complicat trobar cap de setmanes lliures!
    El despertar-se allà a dalt i simplement sentir els ocells, uauuuu....quin relax!!!!

    Petonets!!!!

    ResponElimina
  2. Hola Neus!
    Sí! És molt complicat trobar lloc, sobretot en cap de setmana i estiu. A nosaltres ens ho van regalar i es veu que ho van comprar amb gairebé un any d'antel·lació! Però val la pena!
    Petonets!

    ResponElimina
  3. Ualaaaa, ja és el segon reportage que veig de les cabanes... quines ganes de provar-ho! Ja veig que ho hauré de pensar per l'any vinent... Merci!

    ResponElimina
  4. Qué pasada!!! La verdad es que no conocía nada parecido en España,... Que maravilla. A mi hijo y a mi marido les encantaría.
    Muy bien documentado, el texto y las imágenes me has teletransportado allí por uno minutos.

    ResponElimina
  5. Hola Pilar!

    Creo que sí le encantaría a tu hijo! Tener una cabaña en un árbol es el sueño de casi todos los niños!
    Ahora también hay cabañas en el País Vasco (Zeanuri). Yo no he estado, pero parecen igual de bonitas y algunas tiene agua corriente!

    http://biscaia.cabanesalsarbres.com/es/como_llegar

    ResponElimina
  6. Anònim6/18/2014

    Hola guapa,
    No és la primera vegada que escolto parlar de les cabanes, inclus les vaig estar mirant per anar-hi. M'ho haig de tornar a mirar a veure si puc aconseguir alguna aprop meu.

    Petons!

    ResponElimina
  7. Quina maravella de cabanya!!! No pensava que hi haguessin a Espanya. Bona proposta per aquest estiu.

    ResponElimina
  8. Woow! es preciosissimo! me encanta! se debe dormir genial en los árboles y rodeados de ese ambiente de cuento!

    ResponElimina
  9. Bona nit Bruna, doncs aquí vull anar amb en Pol que té 2,5 anys perquè crec que li encantarà. Ho havia sentit, però llegir la teva experiència m'acabat de convèncer. Gràcies per compartir la teva experiència.

    Un Petó.

    ResponElimina

Post nuevo Post antiguo Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...