Finis Mundi

Any 997 d.C. En Michel, un monjo de catorze anys de l’orde de Cluny, és l’únic supervivent d'un atac al seu monestir. Durant l’escapada, aconsegueix salvar uns pergamins que contenen les revelacions d'un vell ermità que va preveure que el món s’acabaria l’any 1000. Però les seves visions apocalíptiques també incloïen la possible forma d’evitar-ho. Segons el vell, la roda del temps se sosté sobre tres eixos, que són tres amulets molt poderosos: l’Eix del Passat, l’Eix del Present i l’Eix del Futur. Cada mil anys, algú els ha de reunir per invocar l’esperit del Temps i donar-li arguments perquè consideri que la humanitat és digna de viure durant mil anys més. Evidentment, en Michel serà l’encarregat de dur a terme aquesta complicada missió, però no estarà sol. Durant el seu periple l’acompanyaran en Mattius, un carismàtic joglar, el seu inseparable gos, en Siruis i la Lucía, una jove que marxa de casa fugint d'un matrimoni concertat. Tots quatre recorreran Europa vivint tot tipus d’aventures mentre intenten aconseguir els tres eixos dispersats per aquest ampli territori. Però no ho tindran gens fàcil, ja que la Confraria dels Tres Ulls està disposada a fer qualsevol cosa per evitar que aconsegueixin el seu objectiu.

Aquest és l'argument de Finis Mundi, la primera obra que va publicar la reconegudíssima escriptora valenciana Laura Gallego, que amb només 21 anys va guanyar el Premi Barco de Vapor 1998 amb aquesta novel·la. Des de llavors que no ha parat i avui en dia compta amb una obra de més de vint novel·les i contes de gènere fantàstic, entre les quals destaquen la trilogia Memorias de Idhun i Donde los árboles cantan. A més, els seus fans són una autèntica legió!.

Finis Mundi és una molt bona novel•la d’aventures, ambientada en l’època medieval, que combina a la perfecció realitat i fantasia. L’autora ha fet un gran treball de documentació sobre l’Edat Mitjana i ha implicat els protagonistes en situacions que van passar de veritat. A més, tots els personatges estan ben construïts, especialment els tres protagonistes, amb qui el lector empatitza des de l’inici. Si no l'heu llegit, ara teniu una nova oportunitat perquè l'editorial Cruïlla l'ha tornat a editar. Sí, ja sé que és un llibre de literatura infantil i juvenil, però està molt ben escrit i l'història és vibrant, així que segur que també agradarà als pares. I poder comentar una novel·la amb els petits de la casa és una experiència fantàstica!

Recomanat per nens a partir de 12 anys (6è de primària) que siguin bons lectors i que els interessi la novel·la fantàstica i d'aventures. Però, sobretot, és ideal per a nois i noies de 2n d'E.S.O, doncs la trama coincideix plenament amb el temari de l'assignatura de socials!

N'estic segura que si jo l'hagués llegit a aquesta edat, Finis Mundi s'hagués convertit en un dels meus llibres preferits!

2 comentaris:

  1. Gràcies per a la teva recomanació. Si a sobre dius que s'ha convertit en un dels teus llibres preferits, ja no hi ha dubtes de que és un bon llibre. L'afagiré a la llista de lectures per a l'Hugo quan arribi a 6é. Un petó!

    ResponElimina
  2. Hola Yolanda!
    De res! El llibre és molt xulo i entretingut, sobretot si t'agrada el món medieval.
    Espero que li agradi a l'Hugo!
    Una abraçada per a tots dos!

    ResponElimina

Post nuevo Post antiguo Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...