Lyona: la il·listradora que imanta



Coneixeu la Lyona? Jo recordo perfectament el primer cop que en vaig sentir a parlar. Va ser l'estiu del 2006, quan les meves amigues em van regalar un bolso fet per ella, on hi havia una il·lustració de La niña imantada, que vaig portar durant molt temps. 

Crec que avui dia hi ha poca gent, d'entre 20 i 35 anys, que no sàpiga qui és aquesta il·lustradora, fotògrafa, dissenyadora i realitzadora de videoclips catalana. El 2009 va marcar un punt d'inflexió a la seva carrera, amb la publicació del disc 1999, del grup Love of Lesbian, del qual ella va dirigir tots els videoclips. I, com es diu en castellà, A cual, mejor! He de reconèixer que em vaig enganxar a LOL i a la Lyona a la vegada, doncs Club de Fans de John Boy, El amante guisanteAllí donde solíamos gritar o Segundo Asalto són d'aquelles cançons que t’arriben molt endins i amb les quals és molt fàcil sentir-se identificada. Però escoltar-les veient els videoclips de la Lyona... Buf! Proveu-ho, perquè és veure la cançó feta pel·lícula.

Però avui no us vull mostrar els seus videoclips, ni tampoc parlar-vos dels seus originals i exitosos llibres Yo mataré monstruos por ti y Mis primeros primeros besos. El que vull, simplement, és ensenyar-vos una de les seves facetes més desconegudes: les seves il·lustracions. És cert que són senzilles, però jo les trobo molt originals i reconeixibles. Són 100% Alyona!

Oi que són boniques? Aquí en teniu una mostra!






 
Podeu llegir altres entrades dels meus il·lustradors preferits aquí i aquí

3 comentaris:

  1. Siii!! Jo també he anat molt d'anys amb un bolso fet seu. Encara el tinc a casa dels meus pares! I es que m'encanten les seves i-lustracións! Són tan alegres i divertides!
    Encara em falten els seus llibres, però els tenc a la llista de desitjos :-)

    Petonets guapa!

    ResponElimina
  2. Sí?! Quina gràcia, Neus! :)) Jo el meu el vaig perdre en una mudança. Em va saber un greu...

    ResponElimina
  3. Me encanta Lyona. La sigo desde hace muchos años y sus trabajos siempre son buenísimos.
    Tiene algo especial.
    Un beso.

    ResponElimina

Post nuevo Post antiguo Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...