Original “Toll House” Chocolate Chip Cookies


Les cookies són potser les galetes més famoses i bones del món ! Amb permís de les Oreo, és clar! Però sabeu d’on són originaries aquestes galetes i qui les va inventar ? Doncs resulta que abans de l’any 1930 ningú havia tastat mai aquesta delícia. Com ja us podeu imaginar, van ser fruit de la més pura casualitat. Aquí teniu la història!

La seva creadora, la Ruth Whitman, tenia una casa d’hostes a Massachusetts, anomenada “Toll House Inn”, que també era un restaurant de carretera molt popular per les delicioses i econòmiques receptes de la seva propietària. A més, la Ruth, tenia el costum de regalar una ració de galetes de mantega a tots els hostes que marxaven, per a que se les mengessin pel camí. Eren les anomenades Butter Dop Do Cookies.
 Un dia, la Ruth es va quedar sense la xocolata en pols que feia servir per elaborar aquestes galetes. Com que no tenia temps per anar a comprar-ne, va decidir trossejar una tauleta de xocolata Nestlé i posar els bocinets a la massa de les galetes pensant que es fondrien. Però quina va ser la seva sorpresa quan, en treure-les del forn, la xocolata no s’havia desfet i les galetes tenien una textura molt més cremosa. Aquesta nova recepta es va fer tan popular que fins i tot es va publicar al diari de Boston i va fer que la venda de les tauletes de xocolata Nestlé augmentés considerablement a la zona.

Quan el propietari de l’empresa, Andrew Nestlé, va descobrir el motiu de l’increment de vendes del seu producte, va proposar a la Ruth incloure la recepta de les galetes a l’embolcall de les tauletes de xocolata. A canvi, la cuinera va disposar d’un subministre de xocolata Nestlé de per vida! Així, la recepta de les galetes de la Ruth es va difondre per tot el país, fins al punt que l’any 1939, Nestlé va començar a vendre la xocolata ja trossejada especialment per a fer aquestes galetes i un any després, la Ruth va publicar el seu llibre de cuina, que incloïa la famosa recepta: Toll House:  Tried & Tested, que avui en dia encara es pot comprar.

Ben curiós tot plegat, oi?

ORIGINAL “TOLL HOUSE” CHOCOLATE CHIP COOKIES
  • 300 gr. farina normal
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 1 polsim de sal
  • 250 gr. mantega sense sal
  • 150 gr. sucre blanc
  • 150 gr. sucre “moreno”
  • 2 ous
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 340 gr. chips de xocolata
  • 100 gr. Nous trossejades 
En un bol barregem la farina passada pel tamís, el bicarbonat i la sal.
Posem la mantega en un bol, el tapem amb un tros de paper film on fem uns foradets i l’estovem mig minut al microones. Quan estigui tèbia, la barregem amb el sucre blanc i el morè i ho batem fins que obtinguem una pasta cremosa. Al final incorporem la vainilla.
Hi afegim els ous, un per un, i ho batem bé.
Aboquem la mescla de farina, a poc a poc, perquè es barregi bé.
Per acabar, hi afegim les chips de xocolata i les nous trossejades i ho remenem bé amb una espàtula.

Deixem reposar la barreja a la nevera durant 12 hores, com a mínim.

Escalfem el forn a 190º.
Fem boletes d’uns 4 cm., més o menys iguals, i les posem en una safata on haguem col·locat paper de forn. Cal col·locar-les una mica separades perquè durant la cocció la massa creix.
Les posem al forn durant uns 8-10 minuts.

Les deixem reposar al damunt d’una reixeta perquè es refredin.

Doncs aquesta és la recepta. Espero que us quedin tan bones coma a la Ruth!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post nuevo Post antiguo Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...