La reina dels banquets

Com a moltíssima gent d’aquest mundillo, m’encanten els blogs de cuina. Sí, sí! He de confessar que moltes de les estones que em passo navegant per Internet ho faig llegint magnífiques receptes fetes per persones que no tenen res a veure amb el món de la cuina professional. I si aquestes receptes van acompanyades de precioses fotografies de taules plenes de props banyades amb una llum natural esplèndida, encara m’ho passo millor! Doncs fa un temps que, gràcies al curs Superstar de la fotògrafa Jackie Rueda, he descobert el món de la fotografia table top i still life i em sembla tot un art!

Dit això, avui us vull parlar d’un fantàstic llibre de cuina The Forest Feast, que és obra de la bloguera nord-americana Erin Glesson. Aquesta fotògrafa de professió va treballar durant molts anys a Nova York fent treballs de table top, per a les revistes més prestigioses i amb els millors chefs i restaurants de la ciutat. Però tot va canviar quan va haver de deixar la gran ciutat per traslladar-se a viure a una cabana al vell mig del bosc, a Califòrnia. Des de llavors, l'Erin es dedica a cuinar i retratar les seves pròpies receptes, sempre vegetarianes i senzillíssimes, i a compartir-les al seu blog, The Forest Feast.

Com en altres casos de blogs culinaris d’èxit, una editorial ha decidit fer-ne un llibre i, en aquest cas, crec que està del tot justificat. 

Però què té d’especial aquest llibre? Doncs el mateix que el propi blog, que tot es basa en la imatge. És a dir, que ja sigui a través de la fotografia o la pintura, el contingut sempre es presenta en un format molt visual i la presència de lletra escrita és mínima. Així doncs, veureu que les receptes estan explicades d’una forma molt original i simple. En primer lloc, els títols dels tots plats estan fets amb aquarel•les, d’allò més boniques i acolorides, pintades per la pròpia autora. Després, els ingredients de la recepta no apareixen mai en forma de llistat, sinó retratats en una imatge feta des d’un pla zenital on, amb la seva pròpia cal•ligrafia, l’Erin descriu els detalls imprescindibles per a poder seguir-la. Finalment, les precioses fotografies de la recepta acabada són de les més boniques que he vist mai! I, com no podia ser d’una altra manera, també estan fetes per ella mateixa.

Ah! Les receptes que he posat en pràctica surten boníssimes i són tan fàcils de fer i tan sanes que no hi ha excusa! 

Aquí us deixo unes quantes imatges, que he tret del blog de l'Erin Glesson. Oi que són precioses?

16 comentaris:

  1. Ohhhh! M'ha encantat el descubriment que m'has fet perqué no coneixia a aquesta dona. A partir d'avui sóc fan fan. M'he passat pel seu bloc i m'he enamorat de tot. I ja tinc una cosa més a la meva Wishlist, que cada cop és més gran. Gràcies per aquest gran descubriment guapa! Un petonás!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res, Kai!! Jo també em vaig enamorar d'aquest blog a primera vista!!

      Elimina
  2. Anònim10/14/2014

    Mira que vaig passar temps remenant pels blogs de cuina, pero mai hem vaig topar amb aquest, tota una maravella! Ara mateix vaig a veure el blog i les fotos de l'Erin, perquè les trobo maquísimes!
    Petons, Marta

    ResponElimina
  3. Hola! por favor! qué libro taaaaaan bonito!!! no lo conocía! ;) precioso. Qué tal las recetas? le echaré un ojo. Un beso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Angie!
      Las recetas son geniales! He probado quatro y son muy fáciles y ricas!
      Un besito!

      Elimina
  4. M'has creat una necessitat!!!!!
    Es que es molt molt molt xulo!!! M'envaig directe al seu blog a veure aquestes fotografies!!!!!
    Per cert, aquestes fotos del llibre les has fet tu? M'ENCANTEN!!!!

    Un petonet guapa! :-) I a cuinaaar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja, ja, ja!! Em fa molta gràcia això de la necessitat!
      No, les fotos són de l'Erin Glesson. Ja m'agradaria! :)

      Elimina
  5. Un llibre fantàstic i el blog un gran descobriment, gràcies per compartir-ho Bruna!.
    Les fotos són genials, tant les de les receptes com les del seu entorn. M'encantaria viure a un lloc així!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res, guapa!
      Jo també pagaria per viure en un lloc així! És fantàstic!!
      Un petonet!

      Elimina
  6. Este libro es fantástico! Voy a ir ala librería a ver si lo encuentro y puedo echarle un vistazo con mas detalle. A mí también me gustan mucho los libros de cocina!

    ResponElimina
  7. Wow!! Parece precioso el libro. Yo soy nefasta con la cocina pero con libros así seguro que le pondría más interés.
    Un beso

    ResponElimina
  8. Hola Ruth!
    Lo bueno de este libro es que las recetas son muy fáciles y si no te gusta cocinar sólo por ver las fotos ya vale la pena!
    Un besito!

    ResponElimina
  9. Qué bonito!! Yo tampoco lo conocía así que habrá que echarle un vistazo!!

    ResponElimina
  10. ¡Me acabas de crear una necesidad! Lo quiero ya!!

    ResponElimina
  11. A mi me pasó lo mismo, Verónica! Ja, ja, ja!

    ResponElimina

Post nuevo Post antiguo Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...