La porqueta Olivia





Us presento l'Olivia! És la porqueta més simpàtica, trapella i entranyable del món! Va néixer l’any 2000, de la mà de l’artista IanFalconer i des de llavors la seva fama i les seves aventures no han parat de créixer!

El primer llibre que es va editar sobre aquest personatge es titula Olivia. El seu argument és molt senzill, ja que ens convida a passar una estona amb la protagonista i la seva família explicant-nos situacions familiars, com ara l’hora d’anar a dormir o un dia de platja. Però, tot i la seva aparent simplicitat, de seguida ens adonem que aquest personatge té alguna cosa que el fa especial. I és que qualsevol activitat quotidiana pot ser d’allò més original i divertida si la interpretem des del punt de vista de l’Olivia! Als petits de la casa, que ja estan aprenent les rutines diàries, els encantarà.


El més característic d'aquest conte són les il·lustracions, que estan fetes amb senzilles línies negres sobre un fons blanc. Són petites obres d'art! Les formes dels personatges, l'espai que ocupen dins la pàgina i la paleta de colors que s'utilitza estan estudiades al detall! Veureu que al primer llibre, l'autor només fa servir tres colors: el blanc, el negre i el vermell, la qual cosa dóna al personatge i a la història una personalitat i estètica molt reconeixibles.

A diferència del primer, els altres contes de la col·lecció tenen una paleta una mica més àmplia i hi trobem un argument més desenvolupat: la protagonista va al circ, a Venècia i, fins i tot, viu una petita aventura terrorífica, per això estan destinats a nens i nenes una mica més grans, d'uns 6 o 7 anys. D'entre tots aquests, el meu preferit és el darrer que s'ha editat Olivia i les princeses, on l'autor tracta de forma magistral l'època de l'infantesa en què moltes nenes volen ser princeses i els encanta el color rosa. Un cop més, l'Olivia ens sorprèn amb la seva fantàstica personalitat.

En definitiva, l'Olivia és un personatge original amb molt caràcter i iniciativa, que et roba el cor des del primer moment! Que la coneixíeu?



9 comentaris:

  1. La veritat és que no coneixia aquesta col·lecció però semblen una molt bona opció com a regal pels nebodets.
    Bruna, per a quina edat estan dirigits aquests llibres de l'Olivia?

    ResponElimina
  2. Hola Stampink!
    Ja veus que he arreglat els problemes tècnics i he inclòs el tema de les edats ;)
    Merci pel teu interés!

    ResponElimina
  3. Me encanta las ilustraciones originales, frescas de este tipo de libros. Tomo nota. Y como dices en el primero de ellos solo usar tres colores, me decantaría por este, tiene que ser una fiesta para los sentidos de mi hijo.
    Gracias por la recomendación.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estoy segura de que a tu hijo le va a encantar! ;)

      Elimina
  4. No la conocía la verdad, pero me ha encantado.

    ResponElimina
  5. Aquestes il.lustración són precioses!!!!!
    Són molt divertides i molt ben fetes! No m'importaria gens tenir una làmina d'aquesta porqueta tan graciosa! :-)

    Un petonet i que acabis de disfrutar de la diada!

    ResponElimina
  6. Sí, són molt boniques les il·lustracions. És un llibre molt especial.
    Espero que tu també hagis passat molt bona diada! :)

    ResponElimina

Post nuevo Post antiguo Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...